fbpx

Noli Voli

Male VELIKE misli: NOLA o korona virusu

DIY: Kako izbijeliti i ukrasiti jaja za Uskrs?

Danas ćemo izbjeljivati jaja… 1. Stavite jaja u prazan lonac. 2. Utočite u lonac isti omjer vode i alkoholnog octa i stavite kuhati na najvećoj toplini. Tekućina će se početi pjeniti. 3. Pjenu iz lonca u kojem se jaja kuhaju izvadite van. 4. Nakon što voda provrije, smanjite toplinu na najmanju i kuhajte još 15 minuta. 5. Nakon kuhanja, prebacite lonac u sudoper i pustite hladnu vodu, kako bi se jaja ohladila. 6. Sada izvadite jedno po jedno jaje i lagano ga obrišite s mekanim dijelom spužve za suđe. 7. Kada ste jaja izbijelili, ukrasite ih po želji. Moja mama je jaja ukrasila krep papirom. 1. Omotajte traku krep papira oko jaja i pričvrstite vezicom ili kuhinjskom gumicom. 2. Krep papir podignite sa svake strane vezice, kako biste ju sakrili. 3. Na trakicu nalijepite cvijetić od krep papira koji ste prethodno izradili. 4. Nacrtajte oči i usta… Vaša jaja su spremna za goste.

DIY: Radimo uskršnje čokoladno jaje iznenađenja

Za izradu uskršnjeg čokoladnog jaja potrebno vam je: – čokalada za kuhanje – silikonski kalup u obliku jaja ili nekom drugom – jedan veći i jedan manji lonac za kuhanje (za otapanje čokolade) – papir ili alu-folija za umatanje – igračkica ili slatkiši za iznenađenje Postupak: Napari otopiti čokoladu za. kuhanje, bez ikakvih drugih dodataka. U suhi silikonski kalup ulijte otopljenu čokoladu, okrenite kalup na alu-foliju, kako bi se razlila čokolada i iscijedio ostatak čokolade. Stavite kalup na desetak min. uta u hladnjak. Što je čokolada hladnija i tvrđa, lakše je raditi s njom. Izvadite čokoladu iz kalupa. U jednu polovicu stavite iznenađenje, a drugu polovicu kratko stavite na dno zagrijanog lonca, kako bi se rub lagano otopio i zalijepio za drugu polovicu. Vlažnim rukama spojite rubove. Jaje umotajte u ukrasni papir, foliju, krep papir i sl. Sretan Uskrs!

DIY: ZABAVA ZA DJECU: Istražujemo podmorje

Kreativna radionica… Kako od kuće istraživati podmorje… ŠTO VAM JE SVE POTREBNO: 1 VREĆICA ZA DUBINSKI 1 CRNI PAPIR (veličine vrećice) 1 BIJELI PAPIR (veličine vrećice) 1 KOMAD TVRĐEG HAMER PAPIRA U BIJELOJ ILI ŽUTOJ BOJI (za svjetiljku) CRNI ILI PLAVI MARKER ZA PISANJE NA CD FLOMASTERI U BOJI POSTUPAK: 1.Umetnite bijeli papir u vrećicu za dubinski i markerom za CD nacrtajte ribice,morsku travu,zvijezde i sl.. Pustite mašti na volju! Kada se osuše konture dajte djeci da obojaju sa flomasterima onako kako oni to žele. Trebate paziti da se obični flomasteri ne razmrljaju po vrećici nego se boja treba osušiti prije nego krenete dalje. 2. Dok se boja na vrećici suši, na žutom ili bijelom hamer papiru nacrtajte svijetiljku kao na slici. Izrežite je po konturama. 3. Bijeli papir iz vrećice zamijenite crnim papirom. 4. Kroz otvor vrećice ugurajte svjetiljku koju ste izrezali i istražujte podmorje!

DIY: Radimo šareno cvijeće od krep papira

DIY: Danas radimo ROBOTSKU RUKU. Zabava za male buduće STEM-ovce… Razvijajmo djeci kreativnost, a avidjet će se dečkima i curicama!

Igramo se doktora… Kako napraviti doktorsku maskicu. Potrebno vam je: 1. Salveta s dječjim motivima. 2. Dvije kuhinjske gumice. 3. Klamerica ili selotejp ako nemate klamericu. Ova šarena maskica je fora i kada su djeca prehlađena, pa da u nju kišu, ali svakako moramo napomenuti kako nije zaštitna.