fbpx

GLAZBENI STUDIO – CHILL OUT

’Pjesma ‘Mirrors’ riječkog kantautora Marka Rogića aka White on White predstavlja zgužvanu naplavinu emocija i užasa zaostalu iz vremena sveopćeg zastoja svijeta kakvog znamo, tihe introspekcije i uvijek aktualnog pitanja smisla postojanja u relaciji s društvom i okolinom. Nažalost, ili na sreću, lice užasa koje se pojavljuje u ogledalima, uvijek je i samo ono naše’’ – poručuje Rogić o novom singlu, čiji je artistički video sa svojom vizijom užasa i onoga što je u pjesmi osjetio i čuo napravio redatelj i scenarist Filip Gržinčić, utjelovljujući tako demonsku unutarnju borbu u klasičnojo šakačkoj maniri glavnog protagonista i uigranih plesača grupe Flame iz Rijeke.

Nakon što su se predstavili publici s prvim singlom ‘Coming down’, novi riječki bend The Rozh, kojeg čine Ivona Maričić Kukuljan i Anthony Kukuljan, bračni i glazbeni par, snimio je spot za novi singl ”My Love” pod redateljskom palicom Kristine Barišić koja je radnju videospota smjestila na obali mora u centru Rijeke. Novim singlom ”My love”, The Rozh i dalje nastavlja suradnju s producentom Sandijem Bratonjom (Urban & 4) koja se itekako pokazala uspješnom i u zadnjem objavljenom singlu ‘Coming Down’ –maštovitoj obradi istoimenog singla iz 2012. godine koji je pod imenom ‘The Rozh’ dobio sasvim novu dimenziju.

Donkey Hot svoju glazbu nazivaju kvartcore – oni su doza žestokog rokenrola i svega što liči na rokenrol s kvartovskom tematikom u tekstovima, a od ove petorke možete očekivati baš sve – na instrumentima se izmjenjuju ovisno o potrebama pjesme koju izvode, a glavni cilj im je “zaraditi dovoljno novca kako bi mogli kupiti svoj vlastiti kvart gdje bi se održavali megakvartovski tulumi”.

Oni su Vili Gobac (vokal, bubnjevi), Ivan Tukić (vokal, gitara, bubnjevi), Doris Mihaljević (vokal, bas), Marijo Dujmić (klavijature), Mihovil Burek (vokal, gitara), a prvim izlaznim singlom Chuzuki i videospotom pod producentskom palicom Lovre Buve predstavljaju se široj publici. 

“Svaki dan”, novi je singl pulske Dogme u kojem vokalno i tekstualno sudjeluje njihov sugrađanin, rapper Icon (Deni Mofrdin), na trubi im se pridružio Branko Sterpin i trobmonu Luka Žužić. Pjesma se nalazi na petom studijskom albumu “Nemir”, u izdanju Dallas Records. “Pjesma govori o svakodnevnoj situaciji pojedinca koji svaki dan proživljava isto, osjećajući se da je izvan vremena kojemu zapravo ne pripada. Jedina sloboda koju imamo jest osjećaj da je život sâm dragocjen i da mu se treba(mo) vratiti, treba(mo) raditi na sebi, tražiti (i naći onoga pravoga) sebe. 

Tko ili što je Alkohol? Brkati tamničar, žena zanosne ljepote ili preplašeni dječak? Zaborav ili sjećanje? Bol ili sloboda? Pitanja koja promiču pored prozora u vlaku, u odrastanju, životu… Pjesma ”Alkohol” je istovremeno teška i lagana, romantična i gruba, ljekovita i bolna, govori o novom singlu Gospođo Pitomi iz riječkog kolektiva Mrave Brojim.

Nakon uvodnog singla ‘Moje pleme’, singlom i video spotom za ‘Alkohol’ riječki narančasti kolektiv Mrave Brojim nastavlja s najavom albuma prvijenca u izdanju Dallas Recordsa. U novoj pjesmi, kao stalna suradnica kolektiva, gostuje i prateća vokalistica Katia Juroš, a recital na raunagarskom dijalektu izvela je Dara RaunaGara Klasić. Za novu pjesmu predstavljaju i video spot koji je osmislila i režirala Sanja Prodan.

Powered by Dallas Records