fbpx

Film ‘ANKA’

POGLEDAJTE SA SVOJOM DJECOM HRVATSKU FILMSKU BAJKU ‘ANKA’, REDATELJA I PRODUCENTA DEJANA AĆIMOVIĆA, INSPIRIRANU ROMANOM MATE LOVRAKA ‘ANKA BRAZILIJANKA’

Nadam se da će moji filmovi bar na trenutak uljepšati dane svima onima koji su ugroženi ovom pošasti koja nam se događa“, poručio je redatelj i producent Dejan Aćimović koji je javnosti omogućio besplatno gledanje svoja dva naslova na Vimeo kanalu.

Jedan od njih je dugometražni igrani film Anka, nastao prema romanu za djecu Anka Brazilijanka Mate Lovraka. Priča je to o djevojčici iz sirotišta koju posvoji bogata rođakinja. Nedugo nakon njezina dolaska, rođakinja pokaže drugo lice pa razočarana Anka bježi natrag u sirotište. Put je vodi do ciglane u dubini šume, gdje pronalazi privremeni dom među radnicima grube vanjštine, ali topla srca. Ondje otkriva bajkovit svijet šumskih bića koja vide samo djeca bujne mašte. U glavnoj ulozi je Eric Cantona, a glume još Cvita Viljac, Rade Šerbedžija, Linda Begonja, Vuk Kostić i mnogi drugi.


Film Anka, koji se preporučuje za djecu od 9 godina nadalje, dostupan je OVDJE, a za gledanje je potrebno upisati šifru andrijaa.

Izvor: HAVC, medijakspismenost.hr

Post navigation