GLAZBENI STUDIO – KASNO LJETO epizoda 3

Pink Studio pjevao je o ljubavi za jednu noć, noćima za ljubav, plesanju, mamama, disko kuglama i drogama, pa tako i o moru. Predstavili su i svoj “plavi” hit nostalgičnog naziva “More Pamti Nas”čiji se spot sastoji od snimaka samog benda snimljenih tijekom jednog od njihovih ljetovanja.

Melodija i ritam pjesme koji su nastali prije samoga teksta, povukli su tematiku prema ljetu, moru, uz našu standardnu plesnu melankoliju od koje se ne odvajamo od prvog dana našeg djelovanja. Nadamo se da će ljudi plesati na našu pjesmu.”, naglašava Pink Studio

Nakon prvijenca “Čekaj me“ koji je bio ujedno i kulminacija dugogodišnjeg glazbenog iskustva i početak rada na autorskim pjesmama, grupa Requiem lagano prebacuje u višu brzinu i donosi rock’n’roll u punom sjaju. Pjesma “Daj mi ljubavi“ govori o ženi, ženi sa stavom, kod koje ne prolaze prazne fore i koja zahtjeva više od onoga što se nudi. Na svoj način, pjesma glorificira žene, a singl je prezentacija onoga što Requiem prenosi na publiku – čisti,”in-your-face” rock’n’roll. Requiem lagano prebacuje brzinu u ono što u biti i sviraju uživo.

Nakon baala, prvog izlaznog singla te njegovog objavljenog remixa u suradnji s Marcom Grabberom, visoko estetizirani koncept maat, predstavio je svoj drugi singl „vozimo“ za koji Nataša Petrić Tasha (maat) potpisuje tekst u suradnji s Tonćijem Horvatom Husom, ujedno autorom glazbe te nosiocem aranžmana zajedno s Filipom Frankom.

Ambijentalna produkcija prožeta je senzualnim vokalnim dionicama koje zajedno s instrumentalnim dijelovima čine pomalo mističan spoj ovog glazbeno – vizualnog djela koje u sebi nosi snažnu poruku, a slojevitu, odmaknutu te sofisticiranu formu vizualnog identiteta potvrđuje autor, dramaturg i redatelj Zvonimir Peranić, koji je ekranizirao i prvi singl ‘baal’, te ih vizualno u tragovima i suptilnim razmacima prelijeva kroz razdvojene dijelove povezane u jednu te istu cjelinu.

Pjesma ‘Mi’ autorice Arijane Kunštek priča o univerzalnoj povezanosti svih nas, briše razlike, stvara osjećaj mira u nemiru koji kao pojedinci često osjećamo. Pokazuje nam da nikad nismo sami, a s druge strane nosimo posebnost i individualnost, a pjesma je praćena emotivnim videospotom s Nininog, do sada, najvećeg samostalnog koncerta održanog 2019. godine u Tvornici kulture. Sanjivoj je atmosferi pridonio i dječji zbor Zagrepčanke i Dečki.

Mlada splitska pjevačica Kristina Boban estradni je proboj počela 2015. godine. Nije dugo trebalo da na njenu adresu počnu pristizati ponude za nastupe i snimanje pjesama, a za prvi festivalski nastup odabrala je Zagrebački festival s pjesmom ”Putuj“. Započeta kreativna suradnja s kompozitorom Ivom Nuićem donosi joj prvu nagradu stručnog žirija na Marco Polo festivalu 2016. za pjesmu ”Otvori oči zvijezdama“ te godinu kasnije na Splitskom festivalu prestižnu nagradu za najbolju interpretaciju pjesme ”Molim se“. Njihova umjetnička povezanost iznjedrila je ‘’Svijet za nas“, čiji su tekst napisali supružnici Ivo i Fani Nuić na letu iz Londona za Saudijsku Arabiju gdje žive već 25 godina, a pjesma je to ljeto predstavljena na Večerima Dalmatinske Šansone.

  • PREPORUKA | Kino Metropolis

U glavnom programu Art-kina Metropolis prikazuju se europski, američki nezavisni i svjetski igrani filmovi odabrani ne samo s najprestižnijih svjetskih filmskih festivala (Cannes, Venecija, Berlin, Rim, Karlovy Vary i dr.) nego i repertoara europskih art-kina. Cilj ovog projekta je pomno odabranim i umjetnički vrijednim filmskim programom kvalitativno obogatiti filmski repertoar, kao i ponudu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Program Art-kina Metropolis realizira se u suradnji s Kulturnim klubom iz Zagreba, a voditelj programa je filmski kritičar Zlatko Vidačković. U programu kina su i hrvatski kratki igrani filmovi koji se često prikazuju kao uvod u dugometražne igrane filmove. U dječjem programu  prikazuju se probrani hrvatski, europski i nezavisni svjetski animirani i igrani filmovi za djecu.

Powered by Dallas Records