fbpx

Ne pričamo o vama nego o djeci (14+)

U OVOM KRATKOM FILMU RODITELJI I NASTAVNICI PREPOZNAT ĆE SEBE ILI LJUDE KOJE POZNAJU, A PREPORUČUJE SE ZA GLEDANJE I SA SREDNJOŠKOLCIMA KAO POTICAJ ZA RAZGOVOR O SEXTINGU, SIGURNOM KORIŠTENJU INTERNETA I DRUGIM AKTUALNIM TEMAMA

Piše: Ana Dokler

Mladi profesor primoran je sazvati izvanredni roditeljski sastanak povodom objave snimke škakljivog sadržaja za koju su odgovorni učenici njegovog razreda. Rasprava o neozbiljnosti djece vrlo brzo otkriva neozbiljnost samih roditelja.

To je, ukratko, radnja crno-bijelog kratkometražnog filma Ne pričamo o vama nego o djeci iz 2015., realiziranog u suradnji Akademije dramske umjetnosti i Plan 9 produkcije iz Zagreba. Film je režirao Luka Rukavina, za scenarij je zaslužna Dina Vukelić, a za produkciju Tibor Keser, kojemu je ovaj film bio diplomski rad na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

U ulozi profesora našao se Ivan Vukelić, a kao roditelji tu su Goran Navojec, Dubravka Ostojić, Tena Jeić Gajski, Višnja Babić, Slavko Juraga, Tvrtko Jurić, Danijel Radečić, Lada Bonacci, Ivan Brkić, Vanda Winter, Jadranka Krajina i Vanja Matujec.