fbpx

Kukuschka: Ambiciozna ptica strastveno prati Sunce

Za Kukuschku majčinstvo je prepreka. U stop-motion filmu koji nosi njeno ime, avijatički lik sanja o dolasku do sunca. Svakodnevno obilazi dine i hrabri puhanje vjetra koji joj pušu naopaku odjeću. Kad se njezino slično odjeveno dijete otrgne iz školjke, ona pokušava nastaviti svojim putem kako bi slijedila užarenu kuglu, prije nego što uspori do omče kako bi pronašla skrb za svoje dijete.

Stvorio ruski animator i redatelj Dina Velikovskaya, stop-motion film je pokušaj zakompliciranja tradicionalnih predodžbi o roditeljstvu. Velikovskaya je kratko rekla za tjedan da “Kukuschka” predstavlja “žene koje sanjaju i kako majčinstvo može biti prepreka za njih”. Tijekom emocionalne produkcije dvojac majka-beba bori se za koegzistenciju u svom svijetu ispunjenom pijeskom.

Otkako je objavljena 2016. godine, „Kukuschka“ je prikupila svjetsku pozornost, osvojivši najbolju animiranu komediju s EACG festivala animacije u San Franciscu i najboljeg redatelja na filmskom festivalu New Horizon i nacionalnu premium animaciju „IKARUS.“ Za više Kukuschke i ostalih ptičarskih lutki potražite animatorski Instagram gdje likovi povremeno posjećuju kafiće i parkove.

Izvor: Colossal