fbpx

GLAZBENI STUDIO – KASNO LJETO epizoda 2

Tin Ostreš svirao je u bendovima Falschspieler, Sane, Pips, Chips & Videoclips i Meritas, surađivao s Darkom Rundekom, Terryjem Lee Haleom, Jelenom Radan, Denijem Kožićem, radio na projektima The Basewalks i Ja i Ti, a danas je bubnjar benda Psihomodo Pop. Iako je ”BAŠ“ tematski sretna ljubavna pjesma, u njoj se ljubav ne idealizira, već je predstavljena iskreno – onakvom kakva jest i kakvom je vidi njen autor. Unatoč optimističnom tekstu, djelomična melankoličnost prisutna je u melodiji i upućuje slušatelja da obrati pozornost na prolaznost lijepih životnih trenutaka i podsjeća da bismo trebali češće izražavati zahvalnost prema malim stvarima na kojima možemo graditi one velike.

Riječki glazbeni projekt Atmospheric čine Lado Bartoniček, Martina Majerle i Marko Sedlak, a pjesmu ‘Smile without a reason’ predstavili su i u talijanskoj verziji naziva ‘Non ti lascero mai’. Singl je nastao sasvim slučajno dok je Lado pripremao pjesmu na talijanskom jeziku za jedan glazbeni festival. “Greškom” je ubacio jedan od ritmova u radni projekt pjesme i sve je krenulo u drugom smjeru, prema novom singlu Atmospherica koji se podosta razlikuje zvukom od dosadašnjih pjesama benda, svojim ritmom i energijom podsjeća na neka druga vremena mnogima bliska i voljena u glazbenom smislu. Lado nas suvereno vokalom vodi kroz pjesmu dok se glava sa slušalicama miče u ritmu, a stolica škripi…

Jednostavnost priče u produkciji Srđana Sekulovića Skansija obavijena akustikom klavijatura i gitare donosi nježniji spoj r’n’b-a i hip hopa uz intimniji doživljaj koji pjesmi daje posebnu notu ugodnu uhu. U odnosu na prvu objavljenu verziju pjesme, vokali Jessice i Suicidala izraženiji su i bliži slušatelju, a uz zvuke akustične gitare pjesma dobiva potpuno novu atmosferičnu dimenziju. „Akustična verzija je zapravo nastala prva, a nakon nje radijska verzija koja je bila i prva objavljena. Svima u studiju koji su bili uključeni u produkciju, akustična se verzija svidjela na prvu i drago mi je da je napokon ugledala svjetlo dana! Glazbu, tekst i aranžman potpisuje Srđan Sekulović Skansi, kod glazbe mu se pridružuje Jun Ishida. Hip hop dionice napisao je Matej Dučkić Suicidal.

Singl čakovečke rock grupe Clone Age ‘My Little Miracle’, s njihovog hvaljenog albuma prvijenca Fuse praćen je spotom nastalim pod redateljskom palicom Dinka Šimca, dok je pjesmu producirao poznati producent Mark Mrakovčić. Cloneri su ovaj put inspiraciju pronašli u vlastitoj djeci koja su ”naše sunce kroz kišu i oblake, nada u bolje sutra, oni su mali mi, oni su naša mala čuda.. our little miracles”. Zanimljivo je da ova pjesma u početku uopće nije bila zamišljena kao jedna od pjesama za album, već samo kao intro dionica koja je trebala trajati svega nekoliko sekundi.

Anthony Kukuljan 2013. predstavio se kao kantautor umjetničkog imena The Ant, a nakon što je oko sebe okupio grupu koja djeluje pod istim imenom, objavljuje singl “Skinny Little Lover”. U suradnji sa svojim sugrađanima Brankom Kovačićem (Jonathan), Franjom Jardasem (Father) i Vladimirom Tomićem (Moskva) snima svoje novo diskografsko izdanje čiju glazbu i tekst potpisuje sam The Ant, dok aranžman potpisuje cijeli bend. Singl je sniman u Studiju Megaphone u Rijeci, a glazbenu produkciju zajednički su radili Davor Tomić Pinky (Father) i Anthony Kukuljan.

Jedno od šarmantnijih i omiljenijih ljetnih događanja u Zagrebu – Mali piknik – i ovog kolovoza stigao je na Gornji grad. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, ponovno će pretvoriti Vranicanijevu poljanu u mjesto sretnih susreta, lokalnih poslastica, dekica s pogledom na grad, opuštenih razgovora uz svijeće, bosonogog ležanja na travi i divnih community trenutaka. Stoga rezervirajte (najmanje) jedan petak u kolovozu za uživanje u ovoj maloj piknik-oazi, predahnite od gradskih vrućina i osvježite se domaćim okusima s ljetnog menija Malog placa, poznate mobilne tržnice lokalnih proizvoda, čiji su OPG-ovi i ovaj put zaduženi za drugačije gastro-iskustvo.

Powered by Dallas Records