fbpx

GLAZBENI STUDIO – KASNO LJETO epizoda 1

Šibenski bend u svojoj glazbi na najbolji način kombinira retro s modernim zvukovima, a za sebe kažu da su po zvuku negdje između ove dvije krajnosti, donose fuziju svih svojih ukusa i utjecaja kojima su bili podložni. ‘Sigurna u nas’ je pjesma o neizvjesnosti koja budućnost nužno donosi i o načinu na koji mi reagiramo na tu neizvjesnost. Spot je nastao u ekranizaciji mladod perspektivnog redatelja Doringa koji je tehnikom dvostruke ekspozicije vizualnom dijelu dao potpuno novu dimenziju, a u spot unio filmski štih.

Popularna glazbenica I kantautorica Jessica Atlić – McColgan englesko- irskih korijena sa zadarskom adresom u svojoj je karijeri upisala već nekoliko zanimljivih suradnji, a jedna od njih je i ona s poznatim youtuberom Lay Z-jem. U novom singlu Gubim kontrolu, osim daška ljeta donosi i dašak Bogote gdje je rođena. Latino glazba u kombinaciji s reggateonom oduvijek su bili dio njezinog glazbenog odrastanja, čiji se utjecaji ne osjete samo u glazbi, već i u tekstu, kojeg autorski potpisuje Jessica, a u hip hop dionicama joj se pridružuje Lay Z.

Dubrovački bend nepresušne energije Valetudo u svakom smislu ima odličnu stvar za ljeto na vrhuncu pa svoje trenutke uživanja pojačajte uz energične Valetudovce i njihovu zaraznu melodiju. Možemo li dalje od horizonta i postoje li mjesta na koja se ne može doći, ali ih se može zamisliti, sanjati i doživjeti kao osjećaj apsolutne slobode? Gledajući videospot vidjet ćete da je odgovor na pitanje potvrdan. Naracija pjevača Srđana Obada vizualizirana je i scenama Zagreba, a plavetnilo dubrovačkog mora savršeno oslikava što je zapravo ‘Defora od mora’.

Splitski punnk rock bend Špurijus protekle je godine predstavio svoj debitantski albuma ‘Masovni ukus’, a kako se snimanje albuma odužilo na period od godinu dana, u rupama između snimanja nastavili su snimati i nove pjesme, koje će uskoro predstaviti na svojem drugom albumu.“Barba je partija” je pjesma koja označava njihov povratak izvornom glazbenom izričaju iz ranih dana demo faze benda, kako oni sami kažu – nešto što bi se moglo nazvati veselim punk rockom s izrazitim mediteranskim pečatom po kojem su i najpoznatiji u lokalnim okvirima.

Grupa Bulevard novo je ime na riječkoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Iako mlada po nastanku (startali su tijekom prošle godine), čine je iskusni glazbenici. Iza svega stoji Erik Malnar kao autor, pjevač i gitarist budućeg sastava koji, u želji za novom glazbenom avanturom, razmišlja kako pronaći nove suradnike s kojima želi muzicirati i stvarati neopterećeno žanrom ili uspjehom. Iako dugogodišnji član uhodanih grupa kao što su Belfast food, Beatles Revival Band i The Riverpool, Erik želi stvarati i realizirati pjesme koje nastaju potaknute energijom koju donosi novi početak i novi ljudi. Ti novi ljudi su Tomislav Raspor (bas), Marko Radojčić (bubnjevi, prateći vokal) i David Puharić (gitara).

Ove subote u parku Grič smjestit će se skriveni kutak s romantičnom pričom, Le Grič. Od 19 do 23 sata Grič će biti mjesto kao stvoreno za lagani romantični izlazak i podsjetnik da i izlet u park može biti “fin”. U Le Griču možete poslušati kako zvuči najljepši zagrebački park – na jednoj od klupica čeka vas pozadinski violinski koncert u pratnji gitare, sve to uz čašu ili dvije vina, a ako ste ljubitelj poezije, ispod svijećnjaka su ispisani fragmenti nekih od najljepših pjesama iz odabranih izdanja Frakture.

Powered by Dallas Records