fbpx

Frooom! filmovi

Ova stop animacija opisuje život jednog leptira u gradu Frooomopolisu. Imaginarni grad Frooomopolis kao tema početna je faza susreta djece, polaznika radionice Frooom! filmske škole, sa svijetom pokretne slike. Postavljaju se pitanja: Kako je to biti leptir? Kako grad utječe na leptire?

Polaznici Frooom! filmske škole su u travnju 2018. godine u Zagrebu realizirali ovu priču o sukobu. Dvoboji su kroz povijest izazivali mnogo pažnje – od mačeva i floreta do musketa i pištolja. Ni danas nisu posve nestale navade ovakvog rješavanja sporova.

Inspirirani klimom nepovjerenja prema strancima, grupa djece na Frooom! radionici osmislila je priču o pritisku većine na novu učenicu u razredu – koja dolazi iz Irana.

Đuro je dječak koji se razlikuje od ostalih. Iako uživa u iskazivanju svoje individualnosti, nalazi se prisiljen na prilagodbu drugima. Njegova uobičajena šarenost zamijenjena je nijansama crne. Hoće li se osloboditi norme ili će ostati prosječan? Što uopće znači biti drugačiji i kako se to izražava i doživljava? Svaki pojedinac ima svoj način izražavanja, a u ovome kratkom filmu Đuro će vam pokazati svoj. To je film o raznolikosti i (ne) spremnosti na udovoljavanje, (ne) toleranciji i spremnosti za iskazivanjem nečijeg identiteta i poštovanja drugih.

Kratki komični igrani film o neobičnim očekivanjima i pogrešnim nadanjima.

FROOOM! je stvaralački program zabavnog i obrazovnog karaktera koji od 2012. godine nudi djeci i mladima mogućnost ulaska u svijet filma onkraj standardnog kino ili TV gledateljskog iskustva.

Prepoznat od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba te Hrvatskog filmskog saveza (HFS), Ureda za kulturu grada Splita, grada Rijeke, grada Zagreba, grada Koprivnice, grada Preloga te Primorsko-goranske i Splitsko dalmatinske županije kao apsolutna obrazovana uspješnica ovaj program već devetu godinu zaredom privlači pažnju publike i medija.

Ovaj odgojno-obrazovni program medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja  namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta od 8 do 14 godina (u višim razinama opismenjavanja i do 16 godina).