fbpx

BoliMe Pričamo

Playlista 12 epizoda

BoliMe Pričamo je serija video razgovora o mentalnom zdravlju. Vjerujemo u društvo u kojem se o mentalnom zdravlju razgovara jednako lako kao i o onom fizičkom – želimo društvo u kojem Pričamo.

Nismo psiholozi, nismo psihijatri, mi smo kreativni kolektiv koji čine Marina Vitković, Adrian Pezdirc, Draga Komparak i Judita Gamulin – profesorica filozofije, akademski glumac, industrijska dizajnerica, filmska redateljica. Krenuli smo iz osobnih razloga, ali i uviđajući potrebu i manjak sadržaja vezanih uz podršku mentalnom zdravlju mladih.

Nastali smo spontanom kreativnošću 2014. godine. Sve ove godine, iskrenom željom, srcem i sjećanjem, kroz edukativno i umjetničko djelovanje pokušavamo mentalno zdravlje staviti u javni prostor i potaknuti dijalog. Vjerujemo da je dužnost svakog od nas jednako vrednovati tjelesno i mentalno zdravlje.

Naš primarni cilj jačanje je područja prevencije koje je u Hrvatskoj izrazito zanemareno. Sve naše dosadašnje akcije bile su promotivno-preventivnog karaktera, ali kratke i parcijalne. Potrebno je voditi kontinuiranu, aktivnu kampanju na svim platformama tijekom cijele godine kako bismo uspjeli doprijeti do građana i mentalno zdravlje učiniti njihovom bliskom svakodnevicom.

Planiramo povezati stručnjake raznih profesija i postati platforma koja će im dati snagu, plasman i okvir u kojem mogu proizvoditi sadržaj kakav u ovom trenutku u potpunosti izostaje. Svojim djelovanjem želimo potaknuti povezivanje ministarstava mladih, obrazovanja, zdravlja, ureda za javno zdravstvo i zdravstvenih ustanova.

https://www.bolime.hr/

Facebook BoliMe

YouTube kanal BoliMe