fbpx

Animirani film o RAZLIČITIM OBITELJIMA

KRATKI ANIMIRANI FILM ‘NAŠE OBITELJI’ NASTAO JE U OKVIRU PROJEKTA KALEIDOSKOP – UNAPREĐENJE PRAVA DJECE IZ RAZLIČITIH OBITELJI ZA TOLERANTNO DRUŠTVO, A OBITELJI PRIKAZANE U NJEMU RAZLIKUJU SE OD STEREOTIPA, NO U SVIMA JE VIDLJIVA LJUBAV KOJA POVEZUJE NJIHOVE ČLANOVE

Piše: Ana Dokler

Animirani film Naše obitelji, kao i istoimena slikovnica, nastao je u okviru projekta Kaleidoskop – unapređenje prava djece iz različitih obitelji za tolerantno društvo kojega financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provodi Udruga RODA – Roditelji u akciji u partnerstvu s Udrugom za potporu posvajanju ADOPTA i Udrugom za unapređenje kvalitete življenja LET te u suradnji s udrugom Zagreb Pride.

Autori slikovnice su Roda i tvrtka Igubuka d.o.o. koju čini autorski dvojac Ivana Guljašević Kuman i Bruno Kuman, a uz njih animaciju za animirani film potpisuje Hommage. Glazbu je radio Konrad Lovrenčić, dok su Leda Lovrenčić, Laura Đurović, Patrik Đurović i Ana Kuman posudili svoje glasove dječjim likovima. Leptiru Srećku glas je dao Dubravko Sidor, poznat kao narator u animiranim filmovima o profesoru Baltazaru.